دمعة _____ عين

***(((منتدى تيمو بلس لكل جديد)***
 
الرئيسيةالبوابةس .و .جبحـثالتسجيلالأعضاءالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 المكرونة بالبشاميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
raro
مــشــرف
avatar

عدد الرسائل : 83
العمر : 29
تاريخ التسجيل : 21/08/2008

بطاقة الشخصية
الغالى اوى ميدو:

مُساهمةموضوع: المكرونة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 03 2008, 16:55

بســم الله الـرحمــن الرحيــم

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،



صينية المعكرونة بالبشاميل من إبتكاري

لايفوتكم يابنات جربوها ورح تدعولي



المقادير :

في قدر ..

أسلقي مقدار كيس معكرونة ( اي نوع إختياري )

( وممكن تزيدي الكمية )

وضيفي عليه ملعقة صغيره ملح

وملعقتين كبيره زيت

و إذا تعرفوا بهار إسمة الشيبة ( ويمكن الإستغناء عنه )
بس بيخلي نكهة طيبة ويروح رائحة المعكرونة المسلوقة

خلطة البشاميل :

ملعقتين أكل دقيق

ملعقتين أكل ذبدة

كوبين ماء مضاف إلية 10 ملاعق أكل حليب

ملعقة صغيرة ملح أو حسب الذوق

ملعقة صغيرة مسحوق الكمون

نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود

الحشوة :

ملعقتين ذبدة

بصلة واحدة مفرومة فرم ناعم

فصين ثوم مهروس

مفروم لحم ربع كيلو

ملعقة صغيرة صلصة

قليل من الملح

ملعقة شاي من البهارات المشكلة

مكعب مرق الدجاج ( ويفضل من كنور له نكهة خاصه وغير )

عصير ليمونة حامضة

طريقة التحضير :

بعد سلق المعكرونة يرص نصف المقدار في الصينية

وتحضر خلطة البشاميل ..
يوضع في قدر على نار متوسطة الذبدة والدقيق ويحرك إلى ان يصبح ذهبي
ويوضع عليه الحليب ويحرك إلى ان يغلظ ويوضع عليه الملح والكمون والفلفل
ويطفيء النار ويوضع وهو ساخن على طبقة المعكرونة نصف المقدار

تحضير الحشوة ..
وفي قدر آخر توضع الذبدة والبصل والثوم ويحرك إلى ان يحمر قليلا
ويوضع عليه مفروم اللحم ويحرك إلى ان ينضج تماما ويوضع عليه الصلصة ويحرك جيدا لمدة خمسة دقائق
ويوضع عليه الملح ومسحوق البهارات ومكعب مرق الدجاج وعصير الليمون ويقلب لمدة خمسة دقائق وتطفيء النار ويوضع في الصينية فوق طبقة البشاميل ويصف فوقه ماتبقى من المعكرونة وفوقه ماتبقى من البشاميل ويدخل في الفرن ويحمر من تحت قليلا ومن ثم من فوق وتقدم ساخنة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
تيمو بلس
Admin
avatar

عدد الرسائل : 178
العمر : 33
الموقع : http://timoplus.blogspot.com
تاريخ التسجيل : 04/01/2008

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 03 2008, 17:18

تسلمى يا رورو بجد طعمها تحفة




بس انا عاوز بيتزا با اللحمة المفرومة ياريت تقوليلى بتتعمل ازى علشان اخلى المدام تعمله
ا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://jhlv.ahlamontada.com
raro
مــشــرف
avatar

عدد الرسائل : 83
العمر : 29
تاريخ التسجيل : 21/08/2008

بطاقة الشخصية
الغالى اوى ميدو:

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 03 2008, 17:22

اما يبقى فى مدام هبقى اقولهاااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
تيمو بلس
Admin
avatar

عدد الرسائل : 178
العمر : 33
الموقع : http://timoplus.blogspot.com
تاريخ التسجيل : 04/01/2008

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 03 2008, 17:35

يعنى اصوم عن البيتزا باللحمة المفرومة لما



يبقى فى مدام دة كلام يارورو وبعدين هقولك قولى انتى للمادم




بتتعمل ازى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://jhlv.ahlamontada.com
تيمو بلس
Admin
avatar

عدد الرسائل : 178
العمر : 33
الموقع : http://timoplus.blogspot.com
تاريخ التسجيل : 04/01/2008

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 03 2008, 17:36

يعنى اصوم عن البيتزا باللحمة المفرومة لما



يبقى فى مدام دة كلام يارورو وبعدين هقولك قولى انتى للمادم




بتتعمل ازى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://jhlv.ahlamontada.com
 
المكرونة بالبشاميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
دمعة _____ عين :: الفئة الأولى :: قسم المطبخ-
انتقل الى: